O zi de muncă extremă


Șeful meu e ciudat. Într-o dimineață a venit destul de nervos la muncă, ne-a scos pe toți în curtea largă din fața biroului, ne-a aliniat pe rânduri după înălțime și ne-a ordonat să facem genoflexiuni. Funcționarii din clădirea alăturată s-au îmbulzit cu toții pe la geamuri și priveau nedumeriți. După un rând de 20 de genoflexiuni, domnișoara Dana de la contabilitate s-a oprit. Șeful, cu ochelarii lui fumurii, prin care nu poți vedea niciodată nimic, s-a înfipt în fața ei.

-Ce e, Dana? Nu mai putem? Poate așa te vei obișnui să nu mai încurci facturile între ele, da?

-Știți că…

-Că ce? Că nu e vina ta? Dar a cui, Dana? Cine își asumă responsabilitatea pentru tot haosul produs de tine?

-Știți, eu sunt gravidă în 4 luni. Efortul mi-ar putea cauza negativ sarcinii.

-Dar când bei 4 cafele fără zahăr și fumezi un pachet de țigări pe hol cu băieții de la tehnic, nu-ți mai dăunează? Atunci nu mai există efecte negative pentru ăla micu`? Bunica mea spăla rufele la râu până în luna a noua, și nu mai avea efecte negative pentru cei mici. Părinții mei au construit țara asta. Și tu? Stai toată ziua cu telefonul în mână și dai like-uri. Pentru like-uri te plătim noi? Să lași în fiecare dimineață telefonul la intrare. Îl iei la prânz și la plecare. S-a înțeles? Termină seria de genoflexiuni și fugi în birou. Vreau un raport complet despre activitatea nostră din ultimul trimestru! Și încă repede! Până la prânz. S-a înțeles?!

Șeful era peste tot: pe Facebook, la baie, la cantina din clădire, știa ce ai mâncat, cât ai fumat, unde ai fost în vacanțe, când au ciclu fetele de la contabilitate și cred că întocmea pe ascuns un raport despre relațiile extraconjugale care se întemeiau în firmă. Nu-i scăpa nimic, nicio factură, nicio greșeală, nimic-nimic. Era prezent peste tot, uneori credeam că s-a născut direct șef cu ochelarii fumurii pe nas.

Până când într-o zi când nu a venit la muncă. Toți erau nedumeriți. Au început să iasă tiptil-tiptil din birouri. Unii chiar au avut curajul nebun să își iau telefoanele de la biroul portarului. Dana chiar a dat vreo trei like-uri la niște postări cu pisicuțe simpatice și a și-a postat o poză făcută de colega de birou. A fost veselie până la ora 11. Nimeni n-a muncit, era un haos total. Brusc, fără preaviz, șeful a intrat în clădire. Dana a înghețat cu telefonul în mână. Pe ea văzut-o prima. S-a repezit ca un uliu la ea și a țipat isteric.

-Afarăăăăăă! Afarăăăăă! 40 de genoflexiuni. Ba nuuuu! 60 de genoflexiuni.

George de la tehnic tocmai flirta cu Ioana de la resurse umane. S-a panicat.

-Ascunde-mă undeva! Nu trebuie să mă vadă în biroul tău! Te rog, te implor!

-Unde să te bag?!

-Într-un fișet, oriunde, numai să nu mă găsească Hidra cu ochelari la tine în birou.

George are 1,85 și 100 de kilograme. Unde naiba să bagi ditamai huiduma într-un dulăpior de un metru pe un metru? Culmea, a intrat.în fișetul acela plin cu dosare. Numai el știe cum. Frica e un factor care ajută mult la contorsionarea unui schelet uman.

Exact la timp, cu câteva secunde înainte ca Hidra să trântească violent ușa biroului de perete.

A șuierat printre dinți:

-Unde e fustangiul? Unde e depravatul firmei? Unde e? Știu că te curtează. Nu nega! Știu că e pe urmele tale, Ioana! Unde l-ai ascuns? Unde? Hai să-ți spun ceva, ca să știi cu cine ai de a face: are la activ trei angajate ale firmei noastre. Cu toate trei a întreținut relații sexuale. Tu ești numărul patru. Bărbatul tău știe că îți pune mâna pe fund în mod frecvent? Crezi că nu mă uit pe camerele de supraveghere de pe hol? Unde l-ai băgat? S-a repezit ca un tigru spre biroul ei. Nu era sub el. A turbat de nervi. Era aici, n-avea unde să se ducă. A sărit cumva pe geam?! Nu-i mai lua apărarea fustangiului, Ioana! Cooperează cu mine. Ești doar un număr pe lista lui. Și după toate informațiile pe care le-am adunat: o are mică, Ioana. Foarte mică!

-Nu e adevărat! Și ușa fișetului s-a deschis brusc. George a ieșit nervos. Chiar nu o am mică deloc.

-Nu suntem aici ca să discutăm despre penisuri. Suntem la job, în caz că ați uitat! Avem un dead line de rezolvat. George, treci în biroul tău. Vei fi penalizat cu 10 la sută la salariu.

George a ieșit spășit din birou. Șeful s-a uitat pe geam. Dana tocmai terminase de făcut genoflexiunile.

-Așa da, asta îmi place, disciplina extremă. Suntem la muncă, suntem pe front!

 

Cam așa se întâmplă o zi de muncă din viața mea. În rest, totul e normal, cât se poate de normal.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s