Cum să aducem pacea mondială în trei pași simpli


Primul pas. Nicio țară nu are voie să atace altă țară, sub niciun motiv (casus belli). Niciun popor nu e mai îndreptățit decât altul să caute pământ și apă. Să stea fiecare pe bucățica lui. Vrei ceva, te duci și ceri, sau cumperi. Nu trebuie să dai cu bombe pentru un baril de petrol sau pentru o palmă de pământ. Legea e legea, nu contează că ești președintele USA, sau președintele Rusiei. Băieți, nu vă bateți voi doi, se bat prostimea pentru orgoliul vostru, prostimea moare și suferă. Copiii rămân fără tată, soțiile nu mai au nici măcar amanți, căci toți soții și amanții au plecat să omoare alți amanți și soț din alte țări.

Pasul doi. Armatele trebuie desființate. Forța armată în sine reprezintă o amenințare la adresa păcii. Deși există acel dicton care vorbește despre armele care aduc pacea, el a fost inventat de către producătorii de armament și suferință. Cum poți să aduci pacea ucigând pe cineva? Există tribunale, există bun simț, există omenie. Și dacă nu ai, trebuie învățate și perfecționate. Așa e uman. Soldații sunt antrenați să ucidă, nu să planteze panseluțe. Nu mai antrenați oameni să ucidă alți oameni și apoi să pozați în pacifiști, ipocriților.

Pasul trei. Interzicerea armelor de distrugere în masă la nivel planetar. Nicio țară nu are nevoie de un arsenal militar. Armele în sine sunt o primejdie, deși se spune că nu armele ucid, oamenii o fac. Greșit. Ia luați-le marilor puteri portavioanele, bombele nucleare, avioanele, tancurile, armele biologice și tot ce ține de amenințarea continuă la adresa păcii. Cum poți să dormi liniștit ca un simplu cetățean al planetei Pământ, știind că există peste tot în lumea astea există niște bombe care îți pot distruge orașul, județul, chiar și țara în câteva secunde? Suntem cretini? Bombele alea aduc pacea, sau aduc moartea? Pe cine liniștește ideea că la Hiroshima și Nagasaki s-a terminat războiul datorită unei singure bombe?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s