Moartea este în prime time


Sunt oameni care trăiesc degeaba şi mor la fel de degeaba. Sunt oameni care mor într-un accident în drum spre munte şi apar într-o ştire de trei minute la televizor. Alţii mor în timp ce îşi duc cumpărăturile acasă pe o vreme toridă. Şi ei apar tot la ştiri, tot trei munte. Sunt unii care cad de pe munte şi îi găsesc salvamontiştii mâncaţi de lupi. Familiile lor plâng la TV. Şi nouă ne pasă. Stăm în sufrageriile noastre mobilate cu credite de la bancă şi privim moartea în prime time. E o lume în care moartea e un motiv de divertisment. Nimănui nu-i pasă de vieţile nostre, de poveştile noastre cotidiene, numai dacă nu murim spectaculos. Spectacolul morţii ne face celebrii pentru trei minute la TV. Şi atât. Apoi ne întoarcem la salariile noastre care de abia ne ajung să ne plătim ipoteca şi plasma luată, deasmenea, pe credit. Unde duc toate morţile astea? La rating. La o audienţă maximă. Cu cât moartea e mai stupidă, sau mai sadică, cu atât ne convinge mai mult să povestim a doua zi la serviciu ştirea cu moartea din prime time. Dar, în fond, nimănui nu-i pasă de mort, sau de morţi. Nu că mi-ar păsa mie, eu fac doar nişte observaţii cu caracter general.

Anunțuri

4 gânduri despre „Moartea este în prime time

  1. bine observat nu îi pasă nimănui și nici nu îi va păsa vreodata numai dacă prin absud moartea ar lăsa ceva în locul „inculpatului” măcar factura pe o lună la bancă 🙂

    Apreciază

  2. Moartea s-a devalorizat, a fost atinsa si ea de inflatie. Si mai grotesc mi se pare modul de alcatuire al jurnalelor de stiri, cind dupa o stire tragica urmeaza una frivola. Mi se pare culmea cinismului.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s