Dansând cu pelicanii


Zilele trecute am asistat fără să vreau la un alt circ mediatic. În ultimii ani spălarea creierelor românilor se face în special prin crearea unor false probleme care, vezi Doamne, lezează grav România, ţărişoara noastră dragă. Prezentatorii de ştiri şi realizatorii de talkshow-uri politice prezintă cetăţenilor o dilemă, o angoasă politică din care sunt invitaţi, ei-cetăţenii privitori, să discearnă adevărul şi minciuna. Numai că totul are o altă simbolistică pe care cetăţeanul de rând nu o sesizează. Să luăm de exemplu ultima găselniţă a certurilor guvern şi preşedinte.

Ce avem aici? Un premier, Victor Ponta, care pretinde că la presiunea internaţională aduce la cârma DNA-ului pe un fost Procuror General care i-a băgat colegii de partid la puşcărie. Adică, omul se spală pe mâini, iar cel care-i toarnă apă din ulcior este chiar preşedintele ţării, Traian Băsescu. Cum ar veni, Ecce Homo!, Laura Codruţa Kovesi. Toţi spun că cea din urmă ar fi omul lui Băsescu şi la ordinele lui i-ar fi băgat la puşcărie pe Năstase, nimeni altul decât îndrumătorul tezei de doctorat al celui care s-a spălat pe mâini, Victor Ponta. Prietenii politici sezonieri ai celui din urmă, adică liberalii lui Crin Antonescu sar de pe scaunele lor fine şi moi din Parlamentul României şi ţipă din gură de şarpe că Ponta ar fi pactizat cu Preşedintele. Circul e complet: Băsescu jubilează că încă mai are ceva de spus în ţara USL-ului, Crin dă vina pe Ponta şi Ponta arată cu degetul spre Baroso. Noi, populaţia privitoare la tv ne împărţim în 3 tabere: Băsescu, preşedinte ales prin neprezentare la urne, tabăra lui Ponta, omul care a promis că e socialist, adică ţine cu săracii şi tabară lui Crin, care orice s-ar întâmpla, Băsescu trebuie să pice.

Ăsta e circul mediatic.

De fapt care e fondul problemei: se discută despre şefia DNA, Direcţia Naţională Anticorupţie. Ce face DNA-ul? Direcţia asta de investigaţii cu puteri lărgite trebuie să bage la puşcărie pe toţi acei funcţionari ai statului care ne fură pe noi cei, care privim la TV şi ne împărţim în 3 tabere pro şi contra. Adică, indirect, ne face nouă viaţa mai bună stopând corupţia şi crescând PIB-ul. Haha! Ca să vezi, DNA-ul este un fel de speritoare pentru lupii care au devastate economia românească în ultimii 20 de ani. Între timp lupii s-au transformat în pelicanii care înghit tot: combinate,cfr-ul, poşta, resursele minerale etc. Tot ce se putea înghiţi, a fost înghiţit şi DNA a raportat victorii peste victorii împotriva pelicanilor, dar noi cetăţenii care ne-am împărţit în 3 tabere mai sus, trăim din ce în ce mai greu,cum ar veni, DNA-ul nu ajută la propăşirea PIB-uluim adică execută cumva un dans cu pelicanii, ba îi prinde, ba îi arată cu degetul prin dosare, ba le dă drumul la mal şi sărăcia creşte în continuare din cauza corupţiei la nivel înalt.

Şi la final asistăm la un dans al Laurei Codruţa Kovesi cu pelicanii în timp ce populaţia privitoare de ştiri şi talkshow-uri moare de foame pe zgomotul de fond al circului politic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s