Casus belli și Papa Francisc


În mod normal Dumnezeu a interzis războaiele între oameni. A stabilit ca Iubirea să prevaleze și prostimea să stea cuminte în banca ei fără să saliveze la capra vecinului. Dar lucrurile nu stau așa cum ar fi vrut cei care gândesc la pacea omenirii. De exemplu să-l luăm pe ultimul papă, Papa Francisc. Credeți, dvs-distinși cititori, că dânsul ne-ar vrea să oprească toate războaiele care se poartă momentan aici prin preajmă pe Pământ? Normal, ar da și bani să se oprească, dar numai că aici intervine termenul de drept internațional ”casus belli” și Papa Francisc o să bată din mâini a pagubă. De ce a pagubă? Pentru că nimeni nu poate să oprească măcelul. Chiar și Sf. Petru, chiar și alți sfinți mai mici nu ar reuși să facă nimic pentru a scoatele degetele de pe trăgaci și a le pune pe cărți de rugăciune. Căci dreptul internațional bate la fund orice papă catolic și orice urmă de umanism. Să privim cauza palestiniană: casus belli este arhicunoscut, e țara lor și și-o doresc înapoi. Dar uite că nimeni nu e perfect, Dumnezeu a uitat să le spună că de fapt se bat cu oamenii lui, israieliții care i-au dat ofrande generoase în capre și miei și acum trebuie să accepte războiul, deși a interzis în primul paragraf vărsările de sânge. Pănă la urmă, rămâne dorința de a pacifica omenirea prin interzicerea fabricarii oricărui tip de armă și constituirea unor centre de negociere a diferendelor dintre popoare. Dar Papa Francisc este prea mic pentru o asemenea sarcină. Ne trebuie cu o imagine publică și un nivel de recunoaștere în mentalul colectiv extraordinară, Dumnezeu. Și să modifice câteva reguli din cele 10: este interzisă cu desăvîrșirea fabricarea în masă a oricărui tip de armă, fie ea și informatică. Amin!

Anunțuri

9 gânduri despre „Casus belli și Papa Francisc

  1. Cred ca, inainte de toate, ar trebui sa capatam iertarea pacatelor noastre, abia apoi sa cautam oprirea relelor de pe aceasta lume! Caci, atata vreme cat n-au fost iertate vechile crime (unele nici nu au fost recunoscute de faptas), nu vad cum putem avea speranta incetarii violentelor! Si eu mi-as dori pacea, dar sunt demn de ea! N-as arunca piatra!!!

    Apreciază

  2. Poate ca eu nu m-am facut inteles! Consider ca trebuie plecat de la razboaiele pentru religie, inchizitia, cruciadele, care nu stiu sa fie recunoscute de cei ce le-au dus, nu stiu sa fi incercat sa capete iertarea divina pentru aceste pacate! Iertarea trebuie ceruta prin mentalul colectiv, caci numai asa se poate ajunge la iertarea divina, caci si greseala a fost savarsita colectiv! Ai dreptate spunand ca mentalul colectiv ar trebui sa-L recunoasca pe Dumnezeu, dar in cazul acesta n-ar mai fi nevoie de modificarea legilor, caci am intelege cu totii lipsa ded utilitate a oricaror arme ce nu ne ajuta la procurarea hranei!

    Apreciază

  3. Voi folosi citarea completa a acestui articol, pentru a da o replica, asa cum inteleg eu tema lui. Astept aprobarea ta pentru aceasta citare pe blogul meu!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s