Lecții de iubire – nouă pagină pe blogul meu


https://prizadehartie.wordpress.com/lectii-de-iubire/

Lecția numărul 1 – În iubire spune întotdeauna adevărul. Adevărul are proprietatea curioasă de a ieși la suprafață chiar dacă îl îngropi la 100 de metri în pământ și torni peste el și 100 metri cubi de beton.
Lecția numărul 2 – Partenerul tău este mai presus de lege, de familie, de tine. Iubirea (vorbim de fenomenul acela care te face să vorbești singur pe stradă) are prioritate înainte de orice, chiar și de pastilele tale de inimă.
Lecția numărul 3 – Dăruiește-i absolut tot. Oricum îți este de prisos tot. Nu vorbim doar de bani. Banii sunt doar niște bucăți de plastic. Vorbim despre tine. Dacă are nevoie, donează-i 2 litri de sânge, un rinichi, jumătate de ficat și chiar și o cornee. Ce faci cu ele, dacă rămâi fără el?
Lecția numărul 4 – Alege-l întotdeauna pe el. Absolut întotdeauna. În orice context cel mai important motor el acțiunii este iubirea. Dacă îți pierzi motorul, adică partenerul, vei intra în vrie iar viața ta va deveni mizerabilă.
Lecția numărul 5 – Învață să fiți una și aceeași persoană. Lucrurile se complică dacă pasiunile voastre nu sunt cel puțin tangențiale. Acceptă-i nebuniile, iubește-i-le!

2 gânduri despre „Lecții de iubire – nouă pagină pe blogul meu

  1. Stii, Albert, foarte rar las comentarii pe blogurile altor persoane. Nu pentru ca as fi o persoana comoda. Dimpotriva! ci pentru ca ma simt ca si cum ideile mele, uneori diferite, pot interfera (poate negativ) cu ceea ce a simtit autorul atunci cand a scris un text. Uneori, si mi se pare ca e cazul tau, cuvintele nu sunt decat prelungiri ale unor stari sufletesti extrem de intense, dureros de intense. Din cauza asta, resimt ca o impietate un eventual comentariu. In mod paradoxal, citind „lectiile tale de iubire” nu am avut senzatia de iubire, ci senzatia de durere, durere profunda, vecina cu furia. Si pot sa inteleg motivatia. Iubirea insa este asemeni noua, oamenilor: nebuna, entuziasta si, mai ales, fluctuanta. Nu este una singura. Iubim diferit, de multe ori, poate mai multi oameni in acelasi timp. Cateodata alegem sa nu mai iubim. Deloc si pe nimeni. Iubirea nu se defineşte decât în raport cu cel care o simte. Chiar si in cazul cuplurilor longevive, pe care-i uneste mai mult decat obisnuinta, iubirea nu este una. Fiecare partener iubeste in felul sau, ceea ce-i leaga fiind un set de valori/idealuri/preocupari comune.Iubirea nu este previzibilă, de aceea, cred eu, nu poate beneficia de un îndreptar. Iubirea doare la fel de mult ca „ne-iubirea”. Nu te poate invata nimeni din exterior sa iubesti sau cum sa iubesti, asa cum nimeni nu te poate invata cum sa nu suferi. Iti doresc sa traiesti o iubire asa cum o visezi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s