România e ţara noastră, nu a lui Băsescu sau a lui Igas, Migas, Pigas, sau cum se numeşte


Dacă noi nu luăm atitudine, dacă noi-românii, nu-i sprijinim pe acești români, cine o s-o facă atunci? UE? NATO? Dumnezeu din cer?

Am preluat articolul de mai jos de aici

Văd că nimeni din presă nu este interesat să detalieze cum s-au făcut ”lichidările” la Pompieri, adică oamenii pe care românii îi prețuiesc cel mai mult . În România, 95% din populație are încredere în pompieri. Au detronat Armata ( 88%), Biserica și Poliția (55%). Este o jignire la adresa celor dați afara. Se întreabă cineva cum au fost dați afară acești băieți ?
O sumă însemnată de oameni au terminat definitiv cu sistemul (55 subofiţeri din judet/2.100 la nivel naţional. Unii dintre ei chiar erau meseriași buni, oameni pe care te bazai. Ce au făcut ei de sunt stigmatizați în halul ăsta? Cum s-au făcut aceste restructurări? Avantajați la punctaj, cei cu vechime (automat au vechime în M.A.I., cursuri, permise de conducere date în școală, ce nu s-au cerut la angajarea din sursă externă la servanti ) sau cei cu probleme disciplinare (mutați în subunități cu lipsă de personal care nu au participat la ’’selecție’’ ) sau foștii subofițeri tehnici (de la birouri, magazii sau telefoniste) mutați în state de organizare măsluite, la operativ fără examen scris sau probe de specialitate pentru încadrarea pe această functie. Situația medicală și rezultatele la pregatirea fizică de fapt nu s-au pus pentru că se contraziceau (supraponderal sau scutit de efort cu ’’FB’’).
Meseria de pompier necesită anumite responsabilități și riscuri majore, nu e ușoara (stingerea incendiilor, participarea la inundații, salvarea oamenilor, a animalelor din diferite medii). Pentru toate acestea este nevoie de oameni apți din punct de vedere fizic (rezistenti la efort) și totodată medical. Nu poți aștepta să își facă meseria pompieri din serviciul operativ care nu pot face față efortului fizic. Aceștia se pare că sunt din cei care rămân și e foarte grav. Se pare ca oameni din sistem sunt dați afară datorită calificativelor făcute de șefii GIS și de comandanții de detașamente pe bază de opțiuni personale.
La București nu s-a ținut cont de aprecierea șefilor GIS și a celor de la detașamente, au fost cu totul alte criterii de departajare. Era clar că ăștia ar fi putut să dea calificative preferențial. Aici e problema și trebuie verificați în primul rând acești șefi GIS si Cmd.Det. care ar fi trebuit să fie niște oameni integrii din toate punctele de vedere, cu o probitate morală excelentă.
Sunt totuși niște destine ale unor oameni puse la îndoială de aceștia după așa zise ,,calificative” (răspunderea e cel puțin morală). În ceea ce privește calificativele foarte bune ale angajaților, ministrul Traian Igaș a recunoscut că ele nu au fost date pe merit, ci „din burtă” (din pix), dar că îi place să creadă că disponibilizările nu au fost făcute ’’pe pile’’.(?)
Dau un exemplu de cum s-a făcut așa-zisa reorganizare într-un anume inspectorat: s-a luat subofițerul tehnic X și încadrat pe intervenție, el /ea nu a dat probe de specialitate, nu a sărit gardul sau căpăcit o scară de fereastră vreodata. Pe alt post la birou lăsat liber prin demisie de altul, s-a organizat concurs/examen bla bla cu cei puși la dispoziție… toate bune și frumoase, a luat „examenul” un domn cu 5 ani pe APCA. Asta e reorganizare? Așa se îmbunătățește acest serviciu? Prin „reorganizări” de genul ăsta ?
‘’Concurenții’’ care nu s-au prezentat la ‘’interviul de selecție’’ nu au nimic de demonstrat nimănui, cel puțin nu în situația asta. De ce să se prezinte la examen? Nu au fost testați anual? Am refuzat să mă prezint la interviul de ‘’selecție’’. Mi s-a parut o umilință maximă modul de departajare. Practic doar după calificative (3 Bine) , oricum ca militar ‘’cu sânge kaki în instalație ‘’ nu ai voie să contești nimic , doar execuți și semnezi. Mi s-a părut o cruntă bătaie de joc că s-a trecut cu buretele peste toate realizările și eforturile mele de până acum. Evaluarea naționala nu a fost decât o mascaradă sinistră, în ale cărei furci caudine au intrat doar cei făra protecția cuvenită. Eu am crezut în sistemul militar şi mi-am făcut datoria… nu primim nici macar şomaj.
…evaluarea ar fi trebuit să se facă, în primul rând, după aptitunile practice și NU dupa o teorie „înțeleasă numai de șefi ’’ (CUM POT FI APĂRAȚI POMPIERII DE ABUZURI DACĂ NU AU SINDICAT, NU POT DA INTERVIURI și comisiile de control nu se sesizeaza?) Dați afară fără o minimă protecție socială doar pentru că au refuzat să fie pupincuriști, să dea șpagă și să accepte mizeria din acest sistem. Acești oameni sunt doar victime și cei ce fac aceste lucruri sunt doar niște călăi, mai rău decât comuniștii și securitatea .
Inspectorul General pentru Situații de Urgență, Marcel Lucaciu a admis că moralul oamenilor din structurile IGSU a fost afectat în această perioadă, din cauza disponibilizărilor, ‘’dar ei au înțeles până la urma ce se întamplă’’ Acesta e primul act din spectacolul numit “DISTRUGEREA MINISTERULUI DE INTERNE” . Îmi pare sincer rău că se întâmplă așa ceva, dar asta e România, oare suntem un popor de proști și de lași, oare ne merităm soarta? Domnilor ziariști îndreptați-vă privirea către acești oameni și nu favorizați pe cei ce nenorocesc această structură! Cariera la pompieri… vorba asta… o glumă bună!!!”
subofiter operativ principal D I S P O N I B I L I Z A T
Dumitrescu Lucian Alexandru

Reclame

3 gânduri despre „România e ţara noastră, nu a lui Băsescu sau a lui Igas, Migas, Pigas, sau cum se numeşte

 1. …Ce rost are SMURDul in judetele unde nu are in componenta medic? nu vreau sa credeti ca tin sa denigrez acest serviciu, dar nu cred ca e nevoie de 3 subofiteri, girofaruri si sirene, pentru a cara betivi si boschetari la spital. Aceasta structura se bazeaza mult pe renumele capatat în anii’90, când s-a înfiinţat SMURD la Târgu Mureş si in cateva judete, unde merge si merge foarte bine, dar din dorinta de a avea SMURD s-a dezvoltat haotic in ultimul timp. Parerea mea e ca ori formezi elita ori nu faci nimic si astepti pana ai conditiile necesare formarii elitei. Trebuia facuta o organigrama fixa de la centru, iar daca nu era incadrata corect nu trebuia dat drumul.trebuiau facute cursuri de formare care sa dea competente adecvate interventiilor de cod rosu. oare nu se putea face un parteneriat cu spitalele pentru a se face practica, a se urma module sustinute de medici, sau alte forme de invatamant,chiar daca asta putea dura cateva luni, totul in ideea de a da competente mai mari, si atat de necesare, personalului care incadreaza ambulantele. In centrele universitare ambulantele sunt incadrate de voluntari studenti la medicina, medici sau asistenti. Nu mai are rost sa spunem ca aici sistemul functioneaza foarte bine si este ok. Dar din dorinta de raspandire, au fost luati niste subofiteri de pe la unitati si au fost trimisi de multe ori „la ordin”, la niste cursuri de prim ajutor, cursuri care au durata de 1 LUNA. Repet, o LUNA . Nu pot sa nu critic aceasta masura. Timp de o luna nu ai cum sa inveti sa acorzi primul ajutor pe o ambulanta, este IMPOSIBIL. De aici si solicitarile la care raspund ei: betivi cazuti in strada, agitati psihomotori sau solicitari la incendii. Ei bine in aceste zone functioneaza TAXI SMURD, ajung paramedicii la solicitare, iau pacientul il baga in ambulanta, ii iau o tensiune, il monitorizeaza si pleaca cu el la spital. Din punct de vedere medical e aproape zero , iar din punct de vedere financiar e risipa de bani. E o problema ca acesti oameni care incadreaza ambulantele nu sunt pregatiti profesional, dar ei pot fi pot fi selectionati dupa abilitati nu dupa PILE , trimisi la noi cursuri, pot face garzi la camerele de primiri urgente in spitale, etc. Problema e ca nimic din toate astea nu se fac, sau cel putin nu se fac in anumite inspectorate. E vorba, de exemplu, de faptul ca in Prahova, fiindca stiu situatia bine, daca as avea politraumatisme prin cadere de la inaltime sau soc anafilactic sau pneumotorax NU IMI DORESC SA MA AJUTE COLEGII MEI de la „SMURD” , din simplul motiv ca oricat de buni ar fi (?!) sunt departe de a fi capabili sa acorde un prim ajutor eficient in situatii ca cele descrise…
  Ne batem joc de medici si asistenti, oricine poate sa le ia locul, auziti ce spune doamna Camelia Rosca , purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” al judeţului Bihor: ”…..Culmea este că s-au făcut restructurări ( DISPONIBILIZARI ) şi din rândul paramedicilor. Totuşi, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au un as în mânecă. Oricare dintre pompierii militari pot urma cursurile pentru a deveni paramedic, cu alte cuvinte, dacă se „pierde” pe drum vreun paramedic, se poate face rost de altul, pentru că un pompier, în decurs de trei săptămâni, cât durează cursul, poate deveni cadru medical.” Deci doamnă, ne-ai facut praf, sincer mi-ar crapa obrazul de rusine sa ma expun cu asemenea vrajeli, dar cum doamnă, 3-4 saptamani de cursuri facute la Scoala de Subofiteri Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti pe baza unei tematici specifice de 160 ore , echivaleaza cu 6 ani de facultate, plus anii stagiari? Eu nu blamez oamenii, ci competentele pe care le da sistemul in urma cursurilor; cum asiguri bls-ul daca nu ai competente (date). la un moment dat astea o sa afecteze mult serviciul si s-ar putea chiar personalul. Nu toti betivii sunt boschetari, unii poate au familii care au habar de normal, iar daca o sa mergi la unul cazut in strada, dar cu fractura de femur si cu sectiune de artera femurala, cum o sa-i asiguri fluxul sangvin daca nu poti intuba sau prinde linie? daca se lasa cu un proces ce se intampla? nu este vinovat de nimic, pt. că nu are responsabilitate, atunci de ce se mai deplasează la bolnav?! , pt a-i lua datele???
  Dragi mei sa nu va imbolnaviti, iar daca ne imbolnavim, mai bine sa murim, decat sa cadem pe maini de militari cand ai nevoie de medici si invers!!! La noi, ca la nebuni… Tot batrana Ambulanta, saraca, cu toate belele ei!..
  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în România sunt două SMURD-uri – unul al statului referindu-se la Serviciul de Urgenţe din Ministerul de Interne şi unul privat, respectiv, la fundaţia înfiinţată de Raed Arafat.
  Exista un SMURD ! Si ala a fost infiintat de Raed Arafat „undeva la Târgu Mureş” !……
  In rest totul e varza !
  Dumitrescu Lucian Alexandru (subofiter operativ principal) D I S P O N I B I L I Z A T
  “Cariera la pompieri… vorba asta… o glumă bună!!!”

  Apreciază

 2. E un punct de vedere complet si foarte argumentat. Felicitari!
  Ce as dori eu sa stiu, care e parerea dvs in legatura cu toata aceasta problema: avem nevoie de acest serviciu, aproape rudimentar, sau trebuie sa evoluam?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s